Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че опасността от ядрена

...
 Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че опасността от ядрена
Коментари Харесай

Путин отново плаши с ядрена война

 Президентът на Русия Владимир Путин разгласи, че " заплахата от нуклеарна война ескалира ", а това се омаловажавало.

По време на годишната си огромна конференция, в която той дава отговор на дирижирани въпроси на съветски жители от цялата страна, съветският държавен глава акцентира, че в случай че избухне нуклеарна война, това ще " докара до загиването на цялата планета ", написа News.bg.

Путин означи, че международната общественост " подценява актуалната обстановка ", защото наподобява невъзможна и не е от решаващо значение. По думите на Путин, опасността от нуклеарна война фактически се е преглежда по-малко съществено от хората, живеещи през днешния ден спрямо хората, живели по времето на Студената война. Но в дейсвителност тя не е станала по-малко остра. 

Той акцентира, че намаляването на прага за надзор върху въоръженията елементарно би могло да докара до такава война. Той добави, че Русия не се стремяла да бъде водач в оръжейната конкуренция, а единствено да поддържа салдото.

Путин заключи, че се надява, че човечеството има задоволително здрав разсъдък да не допусне световна нуклеарна война.

Друга рискова наклонност съгласно него е потреблението на неядрени балистични ракети. Въпреки че Съединени американски щати са изоставили опитите да построят тези ракети, технологията към момента съществува.

" Това е извънредно, не би трябвало да се стига до това. Независимо от това, концепцията за потребление на балистични ракети, въоръжени с неядрени бойни глави, продължава да съществува ", предизвести Путин.

Путин изрази страдание, че " интернационалната система за надзор на оръжията дейно се разпада в този момент ".

През 2021 година договорът Нов СТАРТ - основен контракт сред Русия и Съединени американски щати, който доста понижи техните нуклеарни арсенали, би трябвало да изтече, само че няма жизнеспособна опция.

" Досега не е имало диалози за него ", уточни съветският президент, допълвайки: " Не са заинтригувани? Няма потребност от него? Е, добре тогава. Няма да свърши света с това, ние ще подсигуряваме нашата сигурност. Знаем по какъв начин да го създадем. "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР